Programacions   Departament   Pendents  
 

Biblioteca de recursos i materials
 
Programes online

Organitzar la informació, fer activitats, línies del temps o mapes

educaplay

Educaplay  és una excel·lent plataforma online per crear i compartir activitats educatives multimèdia. Per treballar amb ella no necessites cap tipus de programari instal·lat en el teu equip, tan sol el navegador web i el plugin de flaix i a més les seves activitats són compatibles amb plataformes d'elearning amb la qual cosa podràs seguir el procés d'aprenentatge dels alumnes.                                  A partir de 1r d'ESO

examtime

Examtime és un nou entorn d'aprenentatge personalitzat gratuït per a estudiants i professors, proporciona eines per millorar l'experiència d'aprenentatge i crear recursos d'aprenentatge (mapes mentals, fitxes, tests, anotacions online)
A partir de 1r d'ESO

timerime

Timerime és eina de creació de línies de temps multimèdia. Ara presenta aquestes característiques en espanyol.  Pots integrar les teves línies en un blog o compartir per correu electrònic. És gratis en la seva forma bàsica i de pagament en professional. Només has de donar-te d'alta i crear les teves pròpies línies del temps.*nline)
A partir de 4rt d'ESO

Prezi

Prezi és una eina amb la que es poden elaborar presentacions interactives semblants a les de powerpoint. Resulten molt dinàmiques i atractives pels estudiants. En un principi pot presentar algunes complicacions  fins que no et familiaritzes amb les seves eines. A partir de 3r d'ESO


Animacions i videotecaSolarSystem

Solar System Scope  Observació dels sistema Solar

HistoriaAula

Història Aula. Canal Historia per a l'Aula proporciona vídeos i fitxes preparades per als docents de les aules de secundària. Així mateix, HISTORIA AULA vol convertir-se en un lloc actiu en el qual docents i alumnes comparteixin les seves experiències, promoguin nous projectes i estiguin informats de nous projectes desenvolupats per HISTÒRIA en l'àmbit de l'educació.
Mesquita de Cordova

Mesquita de Còrdova. Visita virtual en 3D
Sixtina

La Capella Sixtina. Visita virtual en 3D
Lescaox
Visita les pintures rupestres de la cova de Lascaux
Roma

Roma clàssica. Visita virtual en 3D
Long version on YouTube and Vimeo (7 minutes).

 

Jocs i mapesMapes

Mapes interactius de creació pròpia
Activitats de localització de geografia física i política realitzades en la plataforma Educaplay. Aquest entorn permet la creació d'activitats didàctiques en Flash o HTML5 i el seguimen de les activitats realitzades per l'alumnat, la formació de grups, etc.

Geacron

GeaCron.
Una eina didàctica que permet revisar les fronteres històriques dels últims 5000 anys. Permet jugar amb les dates, els botons amb les línies temporals per poder visualitzar èpoques determinades i l'evolució de les fronteres. Realitza recerques per períodes o civilitzacions històriques determinades.

Mapes EAlonso

Mapes interactius d'Enrique Alonso
Jocs didàctics de localització  per aprendre geografia física i política. Proposa diferents nivells de dificultat

geosense

Geosense
Aplicació per posar a prova el coneixement de la geografia del món. Permet jugar en línia amb altres participants, En anglès i amb certa dificultat per localitzat moltes de les ciutats del món.

Geojoc

Geografia d'Europa en jocs

Jocs en anglès per aprendre països, capitals i la geografia d'Europa. Presenta diferents nivells de dificultat

Prehistoria

El joc de la prehistòria.
Organització espacial d'un poblat del Calcolític, materials constructius, cultura material (ceràmica i altres utensilis), recursos naturals a l'abast, mode de producció.
Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya


Egipto

Viaje a Egipto
éÉ un conjunt de petits jocs en internet relacionats amb l'antic Egipte. Es poden jugar des de la pàgina de jocs educatius de la Junta de Castella i Lleó

reinos

Los reinos renacientes
És un joc de rol *multijugador en *linea) gratuït basat en l'època medieval. Cada jugador disposa d'un personatge que podrà desenvolupar en diferents àmbits segons els seus gustos: política, religió, comerç, viatges, assalts, etc. gràcies a la seva rica interfície i el fòrum com a complement imprescindible del joc.

Timemesh

Timemesh 
És un Joc Seriós per conèixer la història, la cultura i la forma en què es va construir Europa. És una plataforma de jocs d'aventura gràfics online, cooperatius i socials, per compartir i adquirir coneixements sobre les regions d'Europa..


Ikariam

Ikariam 
Ssense ser un prodigi de rigor històric, joc de rol que serveix com a element de motivació i d'introducció a l'anàlisi del funcionament social.  Està en internet i és gratuït.